PowerBreak

 • Hybride, online of live
  Corona gooide even roet in het eten. Toch was ik 2x spreker (o.m. bij de Idealenfabriek), talkshowhost op het ‘Suïcidepreventiecongres: van goedbedoelend naar professioneel’ en dagvoorzitter van ‘Op de sofa’, een progra voor de 1e-lijnszorg. Nu werk ik o.m. aan een 8-delige podcastserie in de aanloop naar het StroomopLoop-congres. Eervol & leuk!
 • Ook in 2020 kom ik graag modereren
  Misschien was je de afgelopen maanden bij een bijeenkomst waar ik moderator was. De laatste keer bij de Gezondheidsraad, eerder bij de studiedag over Voedsel, Bewegen en Kanker, bij het LVVP-jubileumcongres, of bij het tweedaagse VGCt-najaarscongres. 2019 was druk, 2020 is goed begonnen. Laat het me weten als je een moderator zoekt! Of een spreker. ...
 • Wat ik zoal deed vóór de zomer
  Ik modereerde de Strategische Conferentie van de Universiteit Leiden, was dagvoorzitter (dvz) tijdens de Toogdag van CLARIAH en sprak tijdens het congres ‘Accare – The battle‘ (deels verschenen als opiniestuk in NRC). Ik was dvz van ‘Frisse blik op kwaliteit in de ggz‘. Voor de Onderzoeksbende presenteerde ik ‘Lerend onderwijs voor een lerend Nederland‘. Ik ...
 • Patiënten met laag IQ in de GGZ
  Donderdag 16 mei ben ik dagvoorzitter van het congres ‘Behandeling van patiënten met een laag IQ in de GGZ’. Over patiënten die door hun zwakbegaafdheid vaak tussen de wal en het schip van de ggz-hulpverlening vallen. NBC Nieuwegein, 9:00 –17:00.
 • Accare
  Donderdag 28 maart geef ik een lezing tijdens een bijeenkomst van Accare.
 • ‘Help, de psycholoog verzuipt’
  Vrijdag 22 februari vindt de presentatie plaats van het boek ‘Help, de psycholoog verzuipt!’ Ik modereer deze bijeenkomst en interview auteur Frits Bosch. Sociëteit De Vereeniging Haarlem, Zijlweg 1, 14:30 – 17:00.
 • Publiek gesprek Esther van Fenema
  Donderdag 22 november spreek ik in Het Dolhuys met psychiater, violist en oprichter van de Muziekpoli Esther van Fenema over haar boek ‘Het ontstemde brein’. Haarlem, 19:30 – 20:30.
 • VGCt najaarscongres
  Vrijdag 9 november ’s ochtends modereer ik de discussie ‘Schadelijk of heilzaam? CGT bij chronische vermoeidheid’ tijdens het 3-daagse VGCt najaarscongres in Veldhoven.
 • Waarde van wetenschap, OCW
  Maandag 1 oktober modereer ik een besloten bijeenkomst in Nemo (Amsterdam) over de waarde van wetenschap voor het ministerie van OCW. Met minister van Engelshoven en ruim 50 topwetenschappers en -bestuurders.
 • publiek gesprek David van Bodegom
  Donderdag 20 september spreek ik in Het Dolhuys, museum voor de geest, met David van Bodegom  over zijn boek ‘Ontpillen. Gezonder leven, minder pillen’. Haarlem, 19:30 – 20:30
 • publiek gesprek Geertje Paaij
  Donderdag 17 mei spreek in Het Dolhuys, museum voor de geest, Geertje Paaij over haar boek ‘Als je brein je bedriegt. De gevaren van sociale media in de psychiatrie’. Haarlem, 19:30–20:30.
 • eindsymposium Dementie Thuis
  Dinsdag 17 april leid ik het symposium ‘Dementie thuis’, over (technologische) innovaties voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Onder meer de leefstijlmonitor, digitale leerpleinen en gps-systemen komen aan bod. Amstelveen, wijkcentrum De Bolder, 14:00-17:00 (uitverkocht)
 • publiek gesprek Frans Bromet & Nathan Vos
  Donderdag 15 maart spreek ik in Het Dolhuys Frans Bromet en Nathan Vos over ‘Man in de knoop’, hun documentaire over mannen die zelfmoord plegen. Psychiater Jan Mokkenstorm schuift ook aan. Haarlem 19:30 – 20:30 (uitverkocht)
 • publiek interview Charlotte Mutsaers
  Donderdag 25 januari spreek ik in het Museum voor de geest Het Dolhuys met Charlotte Mutsaers over haar boek ‘Harnas van Hansaplast’. Haarlem, 19:30 – 20:30.
 • Congres ‘Meer academici voor de klas’
  Donderdag 14 december: Wat heeft de VSNU-Lerarenagenda opgeleverd, en wat kunnen universiteiten doen om meer academisch gevormde leraren op te leiden? Een conferentie van de VSNU en ICL. Radboud Universiteit Nijmegen, 12:00 – 17:00.
 • Symposium Onbegrepen gedrag
  Donderdag 30 november: Mensen in een psychose, dementerende mensen, mensen die zich ‘gewoon vreemd’ gedragen – hoe doen we ze recht en gaan we goed met ze om? Samen Voor Betere Zorg (sVBZ), Sociëteit De Vereeniging, Haarlem, 12:00 – 17:00.
 • Kick off-bijeenkomst Zorg Werkt!
  woensdag 15 november: Vanmiddag heeft samen Voor Betere Zorg de kick off van de regionale aanpak ‘arbeidsmarkttekorten in de zorg’, en die mag ik begeleiden. Met krachtige filmpjes en flitsinterviews. Sociëteit De Vereeniging, Haarlem, 17:00 –18:00 (besloten).
 • conferentie NWA-routes
  dinsdag 31 oktober: Ik mag dagvoorzitter zijn tijdens deze bijeenkomst, waarop vertegenwoordigers van de verschillende routes binnen de Nationale Wetenschapsagenda ervaringen uitwisselen en toekomstplannen maken. De Woonindustrie, Nieuwegein, 9:30 – 16:30.
 • publiek interview Menno Oosterhoff
  donderdag 19 oktober: Vanavond is psychiater Menno Oosterhoff te gast in Het Dolhuys. Ik spreek met hem over zijn boek ‘Vals alarm‘ waarin hij uitleg geeft over dwangstoornissen en vertelt hoe het voor hemzelf is om met dwang te moeten leven. Haarlem, 19:30 – 20:30.
 • symposium ‘Brein onder druk’
  vrijdag 30 juni: Vanmiddag vindt het symposium ‘Brein onder druk’ plaats, naar het gelijknamige boek dat ik schreef. Met (neuro)wetenschappers, hulpverleners, juristen, en met testjes, interviews, discussies en presentaties. Auditorium, ministerie voor Veiligheid en Justitie, Turfmarkt 147, Den Haag, 14:00 – 17:00.